Liceul Tehnologic Nr.1

Cuvântul Directorului

VAIDA IONUȚ

Sunt încântat să vă urez bun venit la LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 GÂLGĂU.

Educația constituie cel mai de preț dar pe care îl putem oferi copiilor noștri întrucât aceasta este cheia pentru viitorul și identitatea lor. Din acest motiv, e important să ne asigurăm că tot ceea ce facem acasă ca părinți, și la școală, în calitate de dascăli, este să le oferim cel mai propice mediu de dezvoltare emoțională și de evoluție pe toate planurile.

Echipa LTG, are misiunea de a asigura o educație de calitate, în acord cu nevoile tinerilor și ale comunității, prin promovarea unui învățământ modern, printr-o ofertă curriculară diversă și atractivă și care să creeze un loc de formare, afirmare și promovare a valorilor societății noastre. Atmosfera primitoare ca într-o mare familie are la bază respectul, încrederea și compasiunea.

Unitatea noastră doreşte ca prin îmbinarea echilibrată a tradiţiei cu inovaţia să formeze o personalitate armonioasă, creativ-pragmatică de succes, ataşată valorilor perene naţionale şi universale și care să ofere șanse egale tuturor.

Îmbunătăţirea condiţiilor materiale, aplicarea în etape a unor proiecte și tehnologizarea procesului educațional, au drept scop transformarea unității noastre într-un model al formării și calificării profesionale și facilitarea integrării tinerilor într-o societate aflată în continuă schimbare.

Încă din antichitate, Aristotel spunea: „Trei lucruri sunt necesare pentru educație: talentul, exercițiul, o metodă de studiu!”. Dacă înțelegem prin talent, tactul nostru pedagogic, dar și înclinațiile elevilor noștri, iar prin exercițiu, capacitatea noastră de a face din actul învățării un demers didactic activ-participativ, centrat pe elev, atunci misiunea noastră nu e neapărat ușoară, dar e nobilă. Mai mult decât atât, am dovedit că ne-o putem îndeplini abordând metode care să valorizeze principalul actor al procesului instructiv-educativ.

De aceea unul dintre obiectivele noastre pe termen lung este acela de a ne asigura că toți elevii vor absolvi școala ca tineri adulți educați, responsabili, independenți și fericiți. Tineri cu o abordare complexă, pozitivă și echilibrată asupra vieții, cu deprinderi, abilități, competențe și valori care le vor permite, nu doar să își clădească o viață de succes, ci și să aducă o contribuție importantă pentru comunitatea în care vor trăi.

O educație robustă poate fi construită doar pe o fundație care combină valorile fundamentale cu regulile și reglementările în vigoare, menite să protejeze toți membrii comunității și totodată să ofere tuturor oportunități egale de dezvoltare și progres.

Dorim ca toți elevii care vor absolvi această școală să aibă capacitatea de a-și conștientiza punctele la care excelează dar și punctele care necesită îmbunătățire, pasiunile și competențele. Mai mult, dorim ca toți elevii să învețe cum să trăiască o viață plină de sens.

Cu deosebită considerație,
Director: PROF. VAIDA IONUȚ